Кубок України з Чирлідінгу 2018

7-8 грудня 2018 року у кращому спортивному комплексі столиці «Меридіан» відбулися змагання Кубку України з чирлідингу.7-8 грудня 2018 року у кращому спортивному комплексі столиці «Меридіан» відбулися змагання Кубку України з чирлідингу.

Подія відбулася за підтримки Спортивного комітету України, Спортивного руху Олександра Педана «JuniorZ», Київському відділенню (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.
Великий спортивний комплекс ледве вмістив рекордну кількість учасників та вболівальників, які прибули до Києва. Висока конкуренція і професійний рівень команд з різних регіонів України створили неперевершене, наповнене драматичними моментами, жагою перемоги, щирими емоціями і яскравими враженнями подію.
Глядачів вражали своїми виступами призери Чемпіонату Європи, чемпіони України і спортсмени, які вперше взяли участь у найпрестижнішому всеукраїнському турнірі, тренери, судді, керівники клубів, представники регіонів із Києва, Харкова, Дніпра, Покровська, Вінниці, Одеси, Краматорська, Черкас, Сум, Хмельницького, Ужгорода, Чернігова, Капулівки, Запоріжжя, Шепетівки, Балабіно, Луцька, Львова, Бердянська, Білої Церкви, які представили 15 регіонів України.
Кубок України став інноваційною подією. Вперше в українському чирлідингу було застосовано сервіс онлайн реєстрації на участь у змаганнях з використанням електронного реєстру членів федерації. Нові можливості скоротили час та змінили формат проведення мандатної комісії, яка пройшла зранку безпосередньо в день змагань. Сервіс обробки фонограм позбавив тренерів клопоту контролювати включення музичного супроводу своєї команди, давши змогу насолоджуватися виступами своїх вихованців. Попереду запровадження онлайн системи виставлення суддівських оцінок з використанням комп’ютерних гаджетів.
Найзавзятішим загоном вболівальників, традиційно були батьки юних спортсменів. Їх гаряча підтримка створювала атмосферу свята спорту, краси, завзяття, щирого захоплення і любові. Дякуємо!
Кубок України подарував нам нових спортивних герої в. Вітаємо збірну Донецької області вперше в історії посіла ІІ загальнокомандне місце Кубку України. Вразив рівнем підготовки юних спортсменів клуб «Cherry Dance» (тренери Катерина Шамрай, Аліна Саркісян з міста Покровська. Відносно не велика за чисельністю дружина у підсумку здобула більшість місць на п’єдесталі пошани у віковій групі мініс. Напрочуд вдало виступила команда Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з міста Краматорськ (тренери Ніна Пастушкова, Владислава Перепелиця). Саме спільними зусиллями донеччани досягли успіху. Молодці!
Високу підготовку показали харків’яни, які за кількістю золотих, срібних та бронзових нагород посіли ІІІ загальнокомандне місце. На майданчику вразили рівнем майстерності спортсмени дорослої вікової групи, срібні призери Чемпіонату Європи 2018 року, збірна команда Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна (тренери Надія Авдасьова, Вікторія Варяниця), які вибороли золоті трофеї Кубку у всіх видах програми в яких брали участь.
Візитівкою та апогеєм чирлідингових турнірів останніх років став виступ, учасників та призерів Чемпіонатів Європи, України, рекордсменів Книги Рекордів України, учасників телевізійних проектів, команди майстрів «Nice Ladies» з Харкова (тренери Надія Авдасьова, Вікторія Варяниця). Не став виключенням і турнір Кубку України. Глядачі палко вітали наших зірок.
Традиційно яскраві виступи продемонстрували учасники харківського клубу «Абрикос» (тренери Алла Сорокіна, Альона Самініна), спортсмени клубу підтвердили своє резюме найсильніших в країні, вибороли безліч медалей різного ґатунку.
Нові складні програми продемонстрували учасники з Дитячої школи мистецтв №6 міста Харкова (тренер Марія Бурмакіна). Не дивлячись на те, що у команді відбулося оновлення складу, дівчата показали гарний результат і здобули призові місця Кубку України.
Підтвердили своє реноме найсильнішої команди країни у юніорській віковій групі спортсмени Міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з Харкова (тренер Олена Білецька). Вони були першими у всіх видах програми в яких брали участь.
Незабутнє враження справив переконливий виступ юних спортсменок харківського клубу «Енергія» (тренер Анастасія Гончарова). Дівчата впевнено піднялися на п’єдестал пошани Кубку України.
Високий рівень підготовки, показали вихованці, молодого та вже досить успішного клубу «Імпульс» з Харкова (тренер Діана Торяник). Їм вдалося завоювати багато призових місць Кубку України.
Успішним став дебют станту з Харківської Дитячо-юнацької спортивної школи №13 (тренер Катерина Жарко). Дівчата завоювали натхненні, вдячні оплески глядачів і перше місце Кубку України.
Володарем Кубку України у загальнокомандному заліку стала збірна команда міста Києва. Вдома і стіни допомагають. Кияни, підсилені потужною підтримкою глядачів, продемонстрували яскраві виступи, гідні континентальних та світових першостей. І це не дивно, адже у складі київської команди виступало багато діючих призерів Чемпіонату Європи 2018 року. Більшість з яких представляли столичний клуб Red Foxes Studio (керівник Олена Рожкова). У цьому, відомому за межами країни колективі, створені чудові умови для виховання майбутніх чемпіонів. Найбільший клуб країни делегував на Кубок вражаючий склад спортсменів, підготовку яких вела справжня команда тренерів (тренер бронзових призерів Чемпіонату Європи Даша Бомок, Віра Єсенкова, Олена Ярмолюк, Анастасія Микитчина, Аліна Юр’єва та ін.). Спортсмени Red Foxes вибороли безліч нагород кубкового турніру різного ґатунку.
Як завжди зворушливим був виступ команди вікової групи майстри «Cheer Moms», яка складалася виключно з мам юних спортсменів клубу «Red Foxes». Призери Кубку України на чолі із тренером Дашею Бомок зірвали шквал оплесків та палку підтримку глядачів.
Не було рівних спортсменам з київського клубу «Impression» (керівник Дар’я Куруоглу). Фантастичний виступ чирлідингових команд не залишив шансів їх конкурентам. Своїх друзів підтримали й молодші учасники колективу посівши призові місця, як в акробатичних так і у танцювальних видах програми.
Успіх киян у загальнокомандній першості не відбувся б без участі таких колективів, як команда Academy Cheerleading – CHEER.LIKA. Вихованці Анжеліки Котової продемонстрували найвищій рівень підготовки домінуючи у віковій групі мініс у виді програми Cheerleading, завоювавши чимало призових місць.
Високі результати продемонстрували вихованці Київської Дитячо-юнацької спортивної школи «Арго» (тренери Світлана Просвірніна, Наталія Папірова). Команди спортивної школи «Арго» продемонстрували видовищні виступи виборовши нагороди Кубку України, додавши до скарбнички киян важливі очки.
Високий рівень підготовки показали вихованці київського клубу «Black Cats» (тренер Ірина Барнич). Їх вдалі виступи запам’яталися глядачам складними елементами та яскравими емоціями.
Юні спортсмени київського клубу Royals (тренер Наталія Боляк) стали бронзовими призерами Кубку України.
Потужний старт. Саме так можна визначити успіх дебютантів з київського клубу Peregrine (тренери Анна Пугачова, Аліса Хмара). Успішні виступи спортсменок клубу були відмічені суддями високими оцінками та призовими місцями.
Яскравий виступ та високу майстерність продемонстрували спортсмени столичного клубу чирлідингу «Браво» (тренери Олена Маринич, Тетяна Виноградова). Що дозволило їм посісти престижні місця турніру. Браво!
Команда Kiev Rockets з Києва, яка представлена студентами Національного університету харчових технологій (тренер Альона Бондарчук), як завжди представили захоплюючу, складну програму, загостривши конкурентну боротьбу у своєму виді програми. У підсумку дівчата посіли високе призове місце.
Окремо слід виділити традиційно потужні виступи представників міста Дніпро. Клуб «Арена» на турнірі представляли круті команди, які вразили глядачів своїми стантами та командами cheer dance. Керівнику клубу «Арена» Ліні Курдаченко та тренерам Альоні Романьковій, Павлу Романькову, Дарї Трегубенко вдалося створити команди, які з легкістю стали призерами Кубку України.
Традиції дніпровської школи чирлідингу піднесли вихованці Центру розвитку «Вікторія», під керівництвом Вікторії Бабіч, які посіли призові міста у видах програми з високою конкуренцією.
Вразили своїми яскравими виступами та складними програмами представники потужної вінницької школи чирлідингу. Не було рівних у танцювальних видах програми юним спортсменам з клубу «Кульбіт» (тренер Яна Вихованець). Високий рівень підготовки і високі результати продемонстрували спортсмени вінницького клубу «Respect» (тренери Ірина Цибрій, Сніжана Ніколчук).
Яскравим спалахом став виступ групи підтримки «Vinnytsia Wolves Cheerleading Team» (тренер Юлія Андріященко), які вибороли перемогу у сильній конкурентній боротьбі.
Особливо слід привітати дебютантів представницького чирлідингового форуму 2018 року.Команда «Colden Lаdies» з міста Черкаси (тренер Ірина Петренко), стала окрасою турніру і довела силу і потенціал черкаських традицій чирлідингу.
Стрімко увірвалися на п’єдестал пошани Кубку України сумчани з клубу «Just & U» (тренер Анастасія Кравченко) продемонструвавши один з найбільш вдалих дебютів на всеукраїнському турнірі.
Дуже успішний, призовий виступ запропонували глядачам, наші дебютанти з міста Чернігова, клуб «D-cheer» (керівник Дар’я Бомок). Молодці!
Вітаємо наших дебютантів!
Суддівська колегія Кубку України формувалася виключно з найдосвідченіших суддів першої, національної та міжнародних категорій, які отримали найвищі оцінки своєї практичної роботи протягом року. До обслуговування змагань також долучалися судді, які напередодні пройшли навчання і за рівнем своєї кваліфікації могли виконувати певні завдання суддівської колегії.
Вперше первинні суддівські протоколи, після завершення виду програми, могли отримати тренери та представники команд, для того, щоб ознайомитися з оцінками для свої команди від кожного судді, за що були відняті штрафні бали, прочитати коментарі суддів про виступ спортсменів. Ця практика буде продовжена і на наступних турнірах Федерації чирлідингу та чирспорту України.
Тож у загальнокомандному заліку Кубку України 2018 року, місця розподілилися наступним чином:І – збірна міста Київ (керівник осередку Олена Рожкова)ІІ – збірна Донецької області (керівник осередку Катерина Проскуряк)ІІІ – збірна Харківської області (керівник осередку Надія Авдасьова)
Вітаємо усіх учасників, дякуємо за яскраві враження і позитивні емоції! Бажаємо нових звершень та перемог!

Отримуйте новини

Отримуйте усі новини про український та світовий чирлідінг на вашу електронну пошту. Зареєструйтеся сьогодні - це безкоштовно!

Свіжі твіти

Наші партнери

International Association of Majorette-Sport (IAM) Сайт Спортивного комітету України

Ми у мережі