Україна серед лідерів європейського чирлідингу

Україна серед лідерів європейського чирлідингу

30 червня – 1 липня 2018 року, місто Den Bosch (Нідерланди)

Перемога! Успіх! Радість! Україна серед кращих! Наша збірна виборола 7 нагород Чемпіонату Європи з чирлідингу у Den Bosch (Нідерланди).

Наш спортивний десант став найпотужнішим і найчисельнішим в історії українського чирлідингу. Українці виступили у традиційних для себе видах програми і дебютували в нових. Видатний результат показала команда харків’янок з Національного університету імені В.Каразіна в номінації «Сheer dance». Два роки поспіль, вихованці Надії Авдасьової та Вікторії Варяниці входять до чільної трійки кращих команд Європи. Цього разу нашій, найтитулованій, українській команді підкорилася срібна вершина континентальної першості. Переконані, що це наступна сходинка до золотих нагород Чемпіонату Європи.

Слід відмітити тренерський успіх Вікторії Варяниці, яка до нагород команди додала, ще одну срібну нагороду дуету у складі Ірини Нестеренко та Людмили Манджос у номінації «Pom dance» у віковій групі Masters.

В цьому році на європейській арені дебютували команди декількох провідних спортивних клубів України. Серед них особливо слід відмітити виступи із бронзовим блиском вихованців столичного клубу Red Foxes Studio, президент Олена Рожкова. Представники цього клубу вибороли відразу 4 нагороди, серед них 3 місце в номінації «Urban cheer», вікова група юніори; 3 місце в номінації «Pom dance», вікова група мініс. Судді чемпіонату були вражені рівнем підготовки найменших учасниць чемпіонату Аглаї Банделюк і Анастасії Павленко та віддали нашим юним спортсменкам бронзові нагороди у номінації «Urban cheer doubles». Завершили зорепад призерів Чемпіонату Європи від Red Foxes Studio дует «граючих» тренерів Дар’я Бомок і Анна Пугачова, які продемонстрували вищий рівень майстерності і вибороли бронзові нагороди у номінації «Pom dance». Напрочуд вдало увійшли до складу збірної команди країни вихованці дніпровського клубу «Арена», президент Ліна Курдаченко. Своїм дебютним виступом, дівчата з Дніпра додали до нашої скарбниці бронзові нагороди у номінації «Pom dance». Для українців, чемпіонат, що минув, був відзначений, ще одним важливим фактом. Вперше в історії вітчизняного чирлідингу, Україна була представлена в номінації Cheer. Слід подякувати нашим акробатичним командам київського клубу Impression (тренер Дар’я Куроуглу) у юніорській віковій категорії і, вже відомого нам, клубу «Арена» у віковій категорії мініс., які зупинилися за крок до п’єдесталу, посівши 4-ті місця, за прекрасні виступи.

Феєричними видалися змагання у номінації Pom Dance вікової групи Masters. У цих змаганнях від України брали участь відрази три команди, а саме: «Nice Ladies» (м.Харків), Red Foxes Studio Cheer Mums (м.Київ), Venera (м.Луцьк, тренер Венера Кренделєва). Українки подарували глядачам безліч приємних емоцій, продемонструвавши яскраві виступи гідні фіналу континентальної першості. Слід відмітити, що зірки Книги рекордів України команда «Nice Ladies» посіли 4 місце (тренери Надія Авдасьова і Вікторія Варяниця).

У номінації Pom dance вікової категорії Мініс успішно дебютували маленькі учасниці з клубу «Арена» (м.Дніпро), посівши 4 місце. Також на четвертій позиції зупинився дует харків’янок в номінації Cheer dance double у складі Анастасії Акулової та Лізи Герасименко.

Традиційно підтвердив високий рівень підготовки юніорський дует клубу «Октавіа» у номінації «Cheer dance». Президент клубу і тренер Марія Назаренко. Вітаємо з успішним дебютом спільну команду клубів Angels (м.Київ) та ВСК «Тріумф» (м.Дніпро), тренер Ірена Домрачева.

Кожен виступ українців на Чемпіонаті Європи з чирлідингу дарував нам нові яскраві спортивні відкриття, адже переважна більшість наших учасників завершила змагання з результатами, гідними фіналу (див. далі).

До суддівської колегії Чемпіонату Європи увійшла Олександра Боляк, яка гідно представила нашу країну. Особливо слід відмітити високий рівень співпраці тренерів та суддівської колегії федерації. У процесі підготовки збірної команди до виступів у Нідерландах, наші провідні фахівці Наталія та Олександра Боляк консультували тренерів, щодо заборонених елементів, особливостей створення ефективної змагальної програми, що позитивно відобразилося на результаті виступу збірної.

Приємно, що результати Чемпіонату Європи підтвердили рейтинги команд, який вони здобули у суддів Чемпіонату України.

ПРИЗЕРИ ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ 2018

SENIOR POM DANCE - Arena ICE Cats 3 місце
JUNIOR URBAN CHEER - Red Foxes Studio Unicorns 3 місце
MINIS POM DANCE - Red Foxes Studio Gold and Silver 3 місце
SENIOR POM DANCE DOUBLES - Red Foxes Studio Daria and Anna 3 місце
MASTERS POM DANCE DOUBLES - Golden Age 2 місце
MINIS URBAN CHEER DOUBLES - Red Foxes Studio Lika Ahlaia and Anastasiia 3 місце
SENIOR CHEER DANCE - Karazin National University 2 місце

УЧАСНИКИ ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ 2018

JUNIOR CHEER MIXED - Impression 4 місце
MINIS CHEER - Arena 4 місце
JUNIOR URBAN CHEER DOUBLES - Angels Triumph 6 місце
MINIS POM DANCE DOUBLES - Red Foxes Studio Daria and Yulia 5 місце Red Foxes Studio Mariia and Sofiia 8 місце
JUNIOR URBAN CHEER - Angels 6 місце
MASTERS POM DANCE - Nice Ladies 4 місце
Red Foxes Studio Cheer Mums - 7 місце; Venera - 8 місце
JUNIOR CHEER DANCE - Octavia Alisa and Diana 6 місце
MINIS POM DANCE - Arena 4 місце
SENIOR POM DANCE DOUBLES - Karazin National University 5 місце
JUNIOR CHEER DANCE - Arena 9 місце
MINIS CHEER DANCE DOUBLES - Red Foxes Studio Gold and Silver 6 місце; Red Foxes Studio Princess 9 місце
SENIOR CHEER DANCE DOUBLES - Karazin National University 4 місце
JUNIOR POM DANCE - Red Foxes Studio Unicorns 5 місце; Arena 8 місце

Отримуйте новини

Отримуйте усі новини про український та світовий чирлідінг на вашу електронну пошту. Зареєструйтеся сьогодні - це безкоштовно!

Свіжі твіти

Наші партнери

International Association of Majorette-Sport (IAM) Сайт Спортивного комітету України

Ми у мережі